Page 1 of 1

No response from api

PostPosted: Mon Dec 05, 2016 6:46 pm
by sysv
Hi this seems to be happening more and more often to a point where its almost pointless to use the api

Pasting this into a web browser gives no output most of the time (Sometimes it works)

"http://webservice.fanart.tv/v3.1/music/3d2b98e5-556f-4451-a3ff-c50ea18d57cb?api_key=<api_key>"

my qt/qml app gives this error "Error transferring http://webservice.fanart.tv/v3.1/music/ ... b?api_key=<api_key> - server replied: Internal Server Error"

Any suggestions ???

Re: No response from api

PostPosted: Tue Dec 06, 2016 9:20 am
by Kode
Looks like some of the API VPS's are down, and the OVH control panel isn't responding at the moment, there are 4 VPS's and 1 dedicated server in round robin, 1 of the VPSs is responding, and so is the dedicated, which is why sometimes it works and sometimes it doesn't. I'll try and get the others back up

Re: No response from api

PostPosted: Tue Dec 06, 2016 9:38 am
by Kode
the VPS's have run out of space, I've removed them from the round robin for now, so it should work fine again

Re: No response from api

PostPosted: Tue Dec 06, 2016 8:44 pm
by sysv
yep all is good today


Thanks

Re: No response from api

PostPosted: Tue Dec 06, 2016 11:20 pm
by sysv
Perhaps i spoke to soon got 2 new errors. Again hit and miss pasting the above url into a web page

Error 520 Ray ID: 30d3173e57be0c41 • 2016-12-06 22:14:26 UTC
Web server is returning an unknown error

my qt/qml app also says
"Error transferring http://webservice.fanart.tv/v3.1/music/ ... b?api_key=<api_key> - server replied: Origin Error"

Re: No response from api

PostPosted: Mon Dec 12, 2016 1:11 pm
by Kode
I had to remove the VPS servers as we had issues with them, so was running on 1 main server + 1 VPS, unfortunately the load to the API caused OVH to decide that the VPS was being attacked and dropping traffic, the servers are in round robin so when trying to hit the VPS I think that is where the cloudflare 520 error was coming from, I have added another 3 VPS's to try and share the load, see if that helps, I would suggest if you hit a 520 it might be worth pausing for 10 seconds before trying again as you will probably have cached the DNS and so will keep hitting the same server.